Зниклого у Білорусі Павла Гриба немає серед затриманих - консул

Зниклого у Білорусі Павла Гриба немає серед затриманих - консул

Укрінформ
Зниклого у Гомелі 19-річного українця Павла Гриба немає серед затриманих або заарештованих в білоруських СІЗО.

Про це Радіо Свобода повідомив український консул у Мінську Олександр Новосьолов.

"Сьогодні я цим питанням займався. Його немає серед затриманих або заарештованих по лінії МВС Білорусі, тобто в слідчих ізоляторах його немає. Це точно. З огляду на це посольство підготувала та передало на адресу МЗС Білорусі ноту, де звернулася з проханням поінформувати та сприяти у його розшуку, якщо він затриманий, то повідомити причину його затримання, чи був адвокат, у зв’язку з чим затримання, чому не поінформували згідно з Віденською конвенцією про консульські зносини", – сказав Новосьолов.

У свою чергу, в Держприкордонслужбі підтвердили, що Павло Гриб 24 серпня перетнув українсько-білоруський кордон.

"Ми направили повідомлення до Республіки Білорусь з тим, щоб вони нам підтвердили факт перетину кордону цим громадянином, але досі відповіді ми ще не отримали", - заявив помічник голови ДПСУ Олег Слободян.

Як повідомлялося, увечері 27 серпня громадянин України, колишній офіцер прикордонних військ Ігор Гриб звернувся у посольство України в Мінську з заявою, що на території Білорусі зник його син Павло Гриб 1998 року народження.

Читайте також: Прикордонники ще не отримали відповіді з Білорусі щодо зниклого хлопця

24 серпня юнак поїхав з Чернігова до Гомеля і там зник. Ігор Гриб спочатку шукав сина в Білорусі самостійно, і у Гомелі представники міліції повідомили, що його сина оголосили у розшук за вимогою ФСБ Краснодарського краю Росії за статтею "терористичний акт".

Ігор Гриб раніше служив у прикордонних військах України, а тепер бере участь у створенні капеланської служби в силових органах. Він підозрює, що спецслужби Росії викрали його сина у Білорусі.

ФСБ РФ ситуацію не коментувала.

Фото: Ігор Гриб, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-