До МЗС Білорусі направили ноту через зникнення сина українського офіцера

До МЗС Білорусі направили ноту через зникнення сина українського офіцера

Укрінформ
Посольство України в Білорусі надіслало ноту Міністерству закордонних справ країни з проханням встановити місцезнаходження зниклого 19-річного юнака Павла Гриба.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" сказала перший секретар посольства України в Білорусі Марія Гуцало.

"28 серпня посольство України в Білорусі надіслало до Міністерства закордонних справ Білорусі ноту з проханням з’ясувати місцезнаходження Павла Гриба", - зазначила вона, додавши що консул посольства України в Республіці Білорусь тримає це питання на контролі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше батько юнака, який є членом громадської ради при адміністрації Державної прикордонної служби України, радником голови Синодального управління військового духовенства УПЦ КП Ігор Гриб звернувся до правоохоронних органів встановити місце перебування його сина Павла і вжити заходів для його повернення.

Речник Держприкордонслужби Олег Слободян поінформував, що ДПСУ перевіряє інформацію Ігоря Гриба про те, що його сина російська ФСБ виманила до Білорусі, де хлопця затримали.

Читайте також: Батько зниклого хлопця підозрює, що ФСБ "шиє" справу за пости у соцмережах

За словами Гриба, 24 серпня його 19-річний син Павло поїхав до білоруського міста Гомеля на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Коли на наступний день син не повернувся, батько поїхав до Гомеля на пошуки, де з’ясувалося, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 КК РФ (терористичний акт), а ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю м.Сочі. Тож Ігор Гриб зробив висновок, що ФСБ виманила Павла до Гомеля під виглядом зустрічі з дівчиною та провела затримання.

За його словами, після військової агресії РФ проти України Павло був активним дописувачем у соціальних мережах, часто не добирав слід щодо ворогів Батьківщини. Батько не виключає, що це могло стати приводом для провокативних дій ФСБ РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-