Препарати від дихальних розладів у новонароджених закупили у повному обсязі - МОЗ

Препарати від дихальних розладів у новонароджених закупили у повному обсязі - МОЗ

Укрінформ
Компанія Crown Agents повністю виконала замовлення МОЗ на препарати для лікування дихальних розладів у новонароджених, що є однією з головних причин смертності у перші тижні життя малюків.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ. 

"Crown Agents повністю виконали поставлене завдання, при цьому економія бюджетних коштів становила понад 800 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що загалом із державного бюджету 2016 року на закупівлі за цією програмою виділено 51,1 млн гривень для придбання 5013 лікарських засобів. 

Читайте також: Розумні ціни на ліки: Кабмін схвалив концепцію реформи

За даними МОЗ, медичні заклади вже на 96% забезпечені необхідними для порятунку малюків лікарськими засобами. 4% поставок наразі в процесі підготовки до відправки.

У міністерстві також поінформували, що Crown Agents здійснюють закупівлі за кошти державного бюджету для МОЗ України за 12 програмами на загальну суму 1,066 млрд грн. Потенційна економія бюджетних коштів на закупівлі за програмами, що координує Crown Agents, становить понад 124 млн грн, які планується направити на додаткові закупівлі за відповідними напрямками.

Як відомо, у липні компанія Crown Agents підписала із МОЗ України угоду щодо закупівель за державний бюджет 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-