Порошенко: Українська армія - у найкращій формі, ніж будь-коли

Порошенко: Українська армія - у найкращій формі, ніж будь-коли

Укрінформ
Українська армія перебуває у найкращій формі, ніж будь-коли, але попереду ще багато роботи щодо наближення її до стандартів НАТО.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на параді військ з нагоди 26-ї річниці Незалежності України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я впевнений у нашій армії, вона є у найкращій формі, ніж будь-коли, і це, до речі, оцінка європейських аналітичних центрів. Але попереду ще багато роботи зі зміцнення та модернізації та наближення до повної сумісності зі стандартами НАТО. Ми шукаємо та знаходимо асиметричні та ефективні способи, щоб у тривалій історичній перспективі стримувати російську армію, найбільшу в Європі та третю у світі. Україна готова дати жорстку відсіч агресору та його спробі йти у наступ», - наголосив Порошенко.

Читайте також: Мирне врегулювання на Донбасі залишається пріоритетним - Порошенко

За його словами, за період російської агресії 200 тисяч військовослужбовців пройшли через 6 хвиль мобілізації, ще близько ста тисяч пішли служити за контрактом, 130 тисяч воїнів із бойовим досвідом зараховані до мобілізаційного резерву і в разі загострення ситуації готові швидко повернутися у стрій.

Порошенко також висловив гордість тим, що це - саме та армія, яку підтримує весь український народ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-