24 серпня: народний календар і астровісник

24 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні святого Федора Громового; не залишайтеся на самоті – проведіть день з родиною.

Сьогодні весь католицький світ вшановує святого апостола Варфоломія. Він був одним із перших учнів Христа і загинув страшною мученицькою смертю у Великій Вірменії (нині південно-східна Туреччина).

А у нас – преподобного Феодора, князя Острозького, Печерського, в Дальніх печерах. До свого постригу в ченці, а сталося це вже на схилі років, Федір Острозький був князем, відомим військовим, державним, релігійним діячем Великого князівства Литовського. Він надзвичайно багато зробив для оборони й розбудови українського суспільства у складі Великого Князівства Литовського у ХV ст. та став одним із засновників славетного роду Острозьких. Він боронив від тевтонців Вільнюс, а також разом із своїм загоном воював проти хрестоносців під час Грюнвальдської битви. Федір Острозький – один із небесних покровителів Волині.

Гроза, блискавка цього дня є доброю ознакою: наступний рік має бути врожайним і мирним, а вже близька осінь – тривала й тепла. 

З іменинами вітайте Федора, Василя, Івана, Олександра.

Сьогодні 4-ий місячний день. Як на замовлення, зорі радять згадувати і досліджувати власне минуле, концентруючись на сім’ї, роді, традиції та батьківщині. Маємо плекати дерево Роду, аби воно було міцне, велике і красиве. Аби на ньому було менше сухих гілок, менше недозрілих чи перезрілих плодів, а ще пильнувати, щоби хробаки не точили корінь. Сьогодні день роботи з голосом; час співати і проголошувати промови. Накопичуйте світлі й позитивні думки, пропрацьовуйте зв’язки з рідними. Якщо цієї місячної доби вам снитимуться рідні покійники – це попередження про небезпеку. Не рекомендується перебувати на самоті.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1907 році +7,4; а найтеплішим у 2007 - 35,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-