Ми можемо собі дозволити купувати нову техніку - Полторак

Ми можемо собі дозволити купувати нову техніку - Полторак

Укрінформ
Україна на сьогодні має можливість закуповувати нову техніку для армії замість того, аби модернізувати стару.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак 23 серпня під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно, у нас була така позиція (модернізовувати старі танки) тоді, коли укомплектованість танкових підрозділів становила 30-50% з початку бойових дій. Ми були просто вимушені: на вартість одного танку могли би зробити ремонт десяти. Сьогодні ми маємо повністю укомплектованість танкових підрозділів, маємо резерв для корпусу резерву і сьогодні ми знаходимося в такому стані, що можемо собі дозволити купувати вже нову техніку, яка була би новою, модернізованою", - зазначив Полторак.

Він додав, що танки "Оплот" почнуть надходити до українського війська найближчим часом і в тій кількості, яка буде передбачена державним оборонним замовленням.

Читайте також: До Києва на парад сьогодні приїдуть вісім міністрів оборони, ще один - завтра

"Оплоти" почнуть поступати в армію найближчим часом. Їх буде поступати стільки, скільки нам дозволить державне оборонне замовлення і фінансовий ресурс", - сказав Полторак.

Як повідомляв Укрінформ, виставка військової техніки та озброєння «Міць нескорених» працюватиме до 27 серпня вздовж Хрещатика - від вулиці Інститутської до Європейської площі.

На експозиції представлено близько 70 одиниць військової техніки та озброєння Збройних сил України, Держприкордонслужби та Нацгвардії, серед яких і зразок танка "Оплот".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-