Контактна група в Мінську узгодить

Контактна група в Мінську узгодить "шкільне" перемир'я - Геращенко

Укрінформ
Ключовим питанням на засіданнях усіх підгруп Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі буде безпека.

Про це повідомила у Facebook представник України у гуманітарній підгрупі  ТКГ Ірина Геращенко.

"Саме безпекова тема буде ключовою і на ТКГ, і на всіх групах, адже і економіка, і гуманітарний аспект дуже залежать від режиму тиші. Інше питання - як це рішення буде виконуватися", - написала Геращенко.

Читайте також: Порошенко назвав передумову розведення сил у Станиці Луганській

Вона зазначила, що на сьогоднішньому засіданні ТКГ має бути прийняте рішення про перемир'я до початку нового навчального року. "Так, це буде вже 11 заява про перемир'я за ці складні роки, й, на жаль, жодне з них не протрималося й кількох днів. Але все ж знижувалися рівень напруги і ескалації, а кожне врятоване життя варте того, аби домовлятися", - переконана Геращенко.

На її думку, важливо, що сьогоднішні зустрічі в Мінську відбуваються відразу після телефонної конференції в "нормандському форматі", адже вперше є спільна публічна заява четвірки щодо перемир'я.

 "Досьогодні рішення про перемир'я приймали на ТКГ, українська сторона і президент завжди публічно підтримували ці ініціативи, як і наші європейські партнери, але жодного разу президент РФ Путін не зробив публічної заяви, що РФ докладе зусиль для припинення кровопролиття на Донбасі, для свого впливу на бойовиків, аби ті перестали стріляти", - акцентувала Геращенко.

Водночас вона додала, що важливо, аби РФ не лише на словах підтримувала режим тиші, а й вивела нарешті свої війська і техніку, найманців з українськоі землі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-