САП заявляє про навмисне затягування справи Пасішника

САП заявляє про навмисне затягування справи Пасішника

Укрінформ
У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі стурбовані затягуванням судового розгляду обвинувального акту щодо колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника.

Про це йдеться у повідомленні САП на Facebook.

«Спеціалізована антикорупційна прокуратура стурбована черговим затягуванням судового розгляду обвинувального акту щодо Пасішника А.П. Не зважаючи на те, що САП скерувала обвинувальний акт до суду ще 22 квітня 2016 року, ще не відбулося жодного засідання по суті справи», - йдеться у повідомленні.

У САП поінформували, що сьогодні жоден адвокат Пасішника не з'явився на призначене судове засідання до Солом'янського районного суду Києва, хоча дата і час засідання були з ними погоджені заздалегідь. Проте сьогодні суд отримав електронною поштою три заяви захисників про неможливість з'явитися на засідання в зв'язку з зайнятістю в інших справах.

Тож прокурори САП заявили клопотання про забезпечення обвинуваченому адвоката з центру первинної правової допомоги, яке підтримали потерпілий і його представники. Суд попередив колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України», що у разі неявки адвокатів на наступне судове засідання буде ухвалено рішення про забезпечення йому адвоката з центру первинної правової допомоги.

«Наступне судове засідання призначено на 15:00 на 26 вересня 2017 року і Спеціалізована антикорупційна прокуратура сподівається, що після 18 місяців зволікань обвинувальний акт щодо Пасішника А.П. почне розглядатися по суті», - наголосили у САП.

Читайте також: Справа Мартиненка: Генпрокуратура передала НАБУ 40 томів матеріалів

Як повідомляв Укрінформ, детективи Національного антикорупційного бюро України встановили факт здійснення Пасішником у період з 25 січня по 1 лютого 2016 року незаконного впливу на міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса з метою отримання посади заступника міністра. Пасішник вважає підозри НАБУ про те, що він незаконно впливав на роботу Абромавичуса, безпідставними. Абромавичус 3 лютого 2016 року подав у відставку.

10 квітня 2017 року Солом'янський райсуд столиці під час підготовчого засідання у справі колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника ухвалив повернути обвинувальний акт прокурору. У САП пообіцяли оскаржити в Апеляційному суді це рішення суду. 

У серпні 2016 року Солом'янський райсуд вже повертав на доопрацювання обвинувальний акт щодо Пасішника. 7 листопада 2016 року Апеляційний суд міста Києва задовільнив апеляційну скаргу прокурора, скасував рішення суду і повернув обвинувальний акт до суду першої інстанції для розгляду зі стадії підготовчого засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-