21 серпня: народний календар і астровісник

21 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Ємиляна; завбачаємо погоду в січні та пересаджуємо квіти.

Сьогодні святителя Ємиліана, сповідника, єпископа Кизичеського. Цей святий жив у IХ столітті за часів імператора-іконоборця Льва-Вірменина. Якось той покликав усіх єпископів до палацу й почав «настійно пропонувати» відмовитися від вшанування святих ікон. Багато хто зі священнослужителів мовчки схилив голови перед правителем, лише Ємиліан зауважив, що подібні питання вирішуються виключно духовними особами в стінах Церкви, а не світською владою в імператорському палаці, і що то не справа імператора – втручатися в справи Церкви. Подібна ремарка не сподобалась імператору, й єпископа відправили на заслання, де він і помер.

На Ємиляна завбачували, яким буде січень. Якщо цього дня буде сонячно і спекотно – січень буде ясний та морозний. Коли ж сьогодні йтиме дощ і буде хмарно – тоді в січні теж очікуй опадів. Дивилися на горобину: багато ягід – осінь буде дощовою, а якщо мало – сухою. Багато горіхів – на голодний рік.

Іменинники сьогодні Григорій, Герман, Мирон, Леонід.

Сьогодні 29-ий і 1-ий місячні дні. Новомісяччя і повне сонячне затемнення. Варто зауважити, що щороку буває не менше двох сонячних затемнень. Найбільша кількість затемнень, яка можлива протягом року – 5. Востаннє таке траплялося в 1935 році, а наступна п’ятірка буде аж у 2206 році. У давнину вважали, що максимальна кількість сонячних затемнень свідчить про якісь глобальні зміни в житті народів… Правда то чи ні – хтозна? Щодо астрології, то ситуація така: Сонце дає енергію (чоловіче начало), Місяць її поглинає (жіноче начало). Коли два світила опиняються на одній лінії під час затемнення, то їхня енергетика справляє надпотужний вплив на біоритми людини. Особливо важко буває людям з різного роду хронічними захворюваннями. В цей період варто не перенапружуватись, не розпочинати важливих справ. Найкращий варіант – відпочинок на лоні природи, спів пташок, класична музика, ароматотерапія, легкий масаж. Добре приймати душ (вранці прохолодний, а ввечері – теплий), пити джерельну воду. Не треба панікувати і сподіватись на апокаліпсис. Італійці, наприклад, вважають, що посаджені чи пересаджені в день затемнення рослини не тільки добре ростимуть, але їхні квіти будуть надзвичайно яскравими і пахучими.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1908 році +7,3; а найтеплішим у 1946 – 36,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-