Німеччина  надає Україні €1 мільйон для допомоги переселенцям

Німеччина надає Україні €1 мільйон для допомоги переселенцям

Укрінформ
Німеччина виділяє додатково 1 млн євро гуманитарної допомоги Україні у рамках програм Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Про це йдется на сайті Посольства ФРН у Києві.

«У поточному році Німеччина знову надає безповоротні кошти розміром в 1 мільйон євро для підтримки гуманітарних заходів Управління Верховного комісара ООН у справах біженців”, - повідомляє дипмісія.

Підтримка здійснюється в рамках проекту «Захист і допомога внутрішньо переміщеним та іншим вразливим особам, які страждають від кризи в Україні». Допомога безпосередньо спрямована на ту частину населення, яке значною мірою і надалі страждає від триваючого конфлікту в Східній Україні, як, наприклад, люди з обмеженими можливостями або внутрішні переселенці у тимчасових притулках, які потребують особливого захисту.

Читайте також: Євросоюз впорається із вдвічі більшими квотами на біженців - Меркель

«Німеччина солідарно стоїть на боці України. День у день ми виступаємо за припинення конфлікту в Східній Україні. Солідарність означає також, що ми повинні прагматично і швидко допомагати людям, які конче потребують нашої допомоги”, - заявив посол ФРН в Україні Ернст Райхель. Він задоволений тим, що анонсував надання цієї важливої допомоги безпосередньо перед Всесвітнім днем гуманітарної допомоги, який відзначатиметься 19 серпня.

Нинішній внесок Німеччини є продовженням її фінансової підтримки діяльності УВКБ в Україні. Надавши лише у 2017 році допомогу в обсязі 25 мільйонів євро, Німеччина зберігає свою позицію найважливішого партнера України у сфері гуманітарної допомоги.

Загалом же по всьому світу Німеччина надає підтримку проектам гуманітарної допомоги на рівні 1,4 мільярда євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-