Суд у справі полковника Без'язикова: перше засідання перенесли на 1 вересня

Суд у справі полковника Без'язикова: перше засідання перенесли на 1 вересня

Укрінформ
Засідання Шевченківського районного суду Києва, на якому мали оприлюднити обвинувальний акт щодо полковника ЗСУ Івана Без`язикова за звинуваченням у державній зраді, перенесено на 14.00 1 вересня.

Про це повідомила журналістам представник Шевченківського суду.

За її словами, розгляд даного кримінального провадження щодо обвинувачення Без`язикова Івана Миколайовича знімають із розгляду у зв`язку з перебуванням судді на лікарняному. Справа відкладається на 1 вересня 2017 року на 14.00

Нагадаємо, Іван Без'язиков – кадровий офіцер Збройних сил України, керівник розвідки колишнього восьмого армійського корпусу ЗСУ, розформованого у березні 2015 року. Потрапив у полон у серпні 2014 року.

5 липня 2016 року Без'язиков був звільнений із полону бойовиків "ДНР". У грудні того ж року СБУ затримала його за підозрою у співпраці зі спецслужбами Російської Федерації.

За версією слідства, полковника завербували в полоні, відтак він носив російську військову форму, отримав від ватажків так званої ДНР посвідчення, зброю і автомобіль з водієм. Бойовики називали його "Дядя Ваня" і "Луїз".

В СБУ зазначають, що Без'язиков неодноразово виїжджав до Ростова-на-Дону для консультацій з російськими кураторами. Пізніше бойовики внесли його до списків для обміну, щоб на території України він працевлаштувався у військових установах Збройних сил України для передачі секретних даних російським спецслужбам.

Читайте також: У лавах ЗСУ вже 120 тисяч контрактників, резерв — 130 тисяч

За рішенням суду Без'язиков знаходиться під вартою до 8 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-