Ситник не виключає, що його перший заступник може втратити українське громадянство

Ситник не виключає, що його перший заступник може втратити українське громадянство

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не виключає, що його перший заступник Гізо Углава слідом за Міхеїлом Саакашвілі теж може втратити українське громадянство через відкриті проти нього кримінальні провадження. 

Про це він заявив у інтерв'ю газеті "День".

"Якщо говорити про ефективність роботи іноземців, зокрема мого першого заступника, то він, справді, має великий досвід боротьби з корупцією. Свого часу Гізо Углава був заступником генпрокурора Грузії, яка тоді показала великий прогрес у цьому питанні. В Україні на відповідну посаду він одержав призначення згідно з нашим законодавством і, як показав час, демонструє хороший результат. До речі, щодо Гізо Углави також зареєстровані кримінальні провадження, і ми знаємо, що проводяться перевірки, зокрема й щодо його громадянства. Я не виключаю, що може відбутися те саме, що й із Саакашвілі", - сказав Ситник.

Він зауважив, що йому не хочеться коментувати питання громадянства, бо це не є сферою компетенції НАБУ. "Це питання до Адміністрації Президента - чому вони за ніч надають, а потім за ніч позбавляють громадянства", - зауважив Ситник.

На його переконання, людей потрібно оцінювати не за походженням і громадянством, а за тим, що вони зробили для України. "Спротив, з яким стикнувся Гізо Углава, якраз і є оцінкою його роботи", - вважає директор НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, екс-президент Грузії Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Він очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня Президент Петро Порошенко припинив йому українське громадянство. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.

Читайте також: У НАБУ кажуть, що залишилось лише 50 вакантних посад

Захист екс-губернатора заявив, що подасть до суду позов з приводу позбавлення громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-