МЗС висловило співчуття у зв'язку з терактом у Барселоні

МЗС висловило співчуття у зв'язку з терактом у Барселоні

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило співчуття народу Іспанії у зв'язку з терактом у Барселоні.

Про це написав у Тwitter політичний директор МЗС України Олексій Макеєв. 

"Ми поділяємо в Україні глибокий біль іспанської нації, заподіяний жорстоким актом тероризму! Барселоно, ми з разом з тобою", - написав Макеєв.

Він додав, що тероризм не має кордонів і уражає людей усіх народів, рас, вірувань, тому ми повинні єднатися, щоб побороти цю чуму.

Як повідомляв Укрінформ, учора близько 17 години за місцевим часом білий мікроавтобус на великій швидкості проїхав близько 550 метрів по пішохідній вулиці у центрі Барселони Рамбла. За словами очевидців, фургон рухався, виляючи з боку в бік, щоб зачепити якнайбільше пішоходів. Після зупинки автомобіля водій зник з місця злочину. Поліція кваліфікувала учинене як терористичний акт.

Читайте також: Українців серед постраждалих унаслідок теракту в Барселоні немає - МЗС

Вже за кілька годин терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) заявило про свою причетність до теракту.

За офіційними даними регіональної каталонської влади, внаслідок теракту загинули щонайменше 13 людей, ще понад 100 поранені. З них щонайменше 15 людей дістали тяжкі поранення.

Іспанська влада заявила, що під час теракту постраждали громадяни щонайменше 18 країн: Франції, Німеччини, Іспанії, Нідерландів, Аргентини, Венесуели, Бельгії, Австралії, Угорщини, Перу, Румунії, Ірландії, Греції, Куби, Македонії, Китаю, Італії й Алжиру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-