Лутковська просить російського омбудсмана повідомити місце перебування Лимешка

Лутковська просить російського омбудсмана повідомити місце перебування Лимешка

Документ
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до російської колеги Тетяни Москалькової щодо захисту прав затриманого у Криму громадянина України Геннадія Лимешка.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмана у Facebook

"У своєму листі Валерія Лутковська просить російську колегу повідомити про місце тримання Геннадія Лимешка під вартою, дати доручення перевірити дотримання його процесуальних прав, зокрема права на захист, і у разі необхідності – сприяти у наданні йому медичної допомоги, а також проведенню ефективного розслідування факту можливого застосування до нього катувань", - йдеться у повідомленні.

Напередодні представник омбудсмана з питань зв’язків із громадськістю Михайло Чаплига повідомив про відкрите провадження уповноваженого щодо захисту прав Геннадія Лимешка.

Читайте також: Україна фіксує порушення прав людини в Криму для передачі до міжнародних судів - Беца

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня ФСБ Росії заявила про затримання в Криму "агента Служби безпеки України", який "намагався пошкодити лінію електропередачі і планував інші диверсії".

Російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лимешком і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території анексованого Криму. Водночас мати затриманого Лимешка заявляє, що її син дав ФСБ свідчення під тортурами і тиском.

Суд у Криму заарештував затриманого ФСБ українця на два місяці.

В СБУ назвали провокацією РФ затримання "українського диверсанта" в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-