ФСБ вербує учасників АТО для провокацій у Росії - Грицак

ФСБ вербує учасників АТО для провокацій у Росії - Грицак

Укрінформ
Російські спецслужби намагалися вербувати учасників АТО, аби прикривати ними свої операції.

Про це голова СБУ Василь Грицак сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Підбирали людей обов'язково із числа колишніх учасників АТО, громадян України у Росії. В Україні організацію цих дій забезпечила одна з агентів з російських спецслужб, а у Москві хлопців зустрічав її спільник. Скажу наперед, що ми затримали обох зловмисників", - сказав Грицак.

За його словами, усі дії українських військових вербувальники фіксували на камеру з моменту їх виїзду до РФ, крім того, були зроблені фото їхніх посвідчень учасників антитерористичної операції.

Читайте також: СБУ зловила ватажка диверсантів РФ, який планував убивства кількох політиків

"Їм пояснили, що до "АТОшників" більше довіри, нібито якщо вони сказали, що зроблять роботу, то обов’язково зроблять", - розповів Грицак.

Голова СБУ розповів, що також фіксували перебування та пересування наших бійців на інфраструктурних об’єктах для того, щоб передати ці відео нібито українським кураторам. "А надалі це буде використано як факт підготовки до здійснення терактів у Москві українскою владою", - упевнений Грицак.

За його словами, таким способом російські спецслужби намагалися використати трьох бійців АТО Юрія Бондара, Станіслава Юркевича і Сергія Морозова. Вирватися зі схеми ФСБ вдалося, бо  один з них зрозумів, що їх використовують "всліпу".

"Співробітники СБУ задокументували, що агенти російських спецслужб отримали за організацію невдалої провокації 100 тис. доларів гонорару", - розповів Грицак.

Він припустив, що це може бути не єдина група українців, яких намагаються у РФ використати у своїх цілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-