Розенко сказав, коли назвуть кандидата на посаду глави МОЗ

Розенко сказав, коли назвуть кандидата на посаду глави МОЗ

Укрінформ
Прем'єр-міністр внесе на розгляд парламенту кандидатуру на посаду міністра охорони здоров'я, коли з'явиться розуміння того, що коаліція підтримає пропоновану особу.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в інтерв'ю інтернет-виданню «Цензор.нет» 

«Нас же не цікавить процедура внесення. Нам потрібен результат. Так, Прем'єр-міністр подає кандидатуру на посаду будь-якого міністра. Це його повноваження. Але очевидно, що без чіткої гарантії про те, що буде позитивне голосування, грати в ігри «затвердимо-не затвердимо» немає бажання. Я думаю, кандидатура буде внесена, коли з'явиться розуміння того, що коаліція її підтримає. Це стосується будь-якого міністра. Це все лежить у площині переговорів Прем'єр-міністра із парламентською коаліцією. Вони тривають. На мій погляд, кожен на своїй посаді має доводити свою ефективність, не зважаючи ні на що», - заявив Розенко.

Він підкреслив, що Уляна Супрун, яка нині виконує обов'язки міністра охорони здоров'я, "має досить високий статус".

«Все-таки вона є першим заступником міністра та виконуючим обов'язки міністра. Я розумію, що їй в такій ситуації рік працювати не досить комфортно. Але все-таки вона в міністерстві є найвищою посадовою особою і повинна якісно виконувати свої функції, що вона по більшості параметрів і робить. А вирішувати, хто, коли, ким стане - то вже політики нехай між собою домовляються. Нам тут своє робити. Думаю, нас чекає цікава осінь», -  зазначив віце-прем'єр-міністр.

Він також наголосив, що будь-яке кадрове рішення уряду, яке повинно пройти через Верховну Раду, буде надзвичайно складно провести. 

«У самій Верховній Раді є ціла низка кадрових рішень, які до цього часу не були проголосовані, хоча мусуються щонайменше рік. Можна згадати і Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, і Рахункову палату, і Центральну виборчу комісію, і керівника Нацбанку. Тобто сьогодні справа не у кандидатурі на міністра охорони здоров' я. Йдеться про глобальні речі...», -  зазначив Розенко.

Читайте також: Супрун законно отримала українське громадянство - МОЗ

Як повідомлялося, з серпня 2016 року Уляна Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в липні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-