Суд у п'ятницю обере запобіжний захід трьом посадовцям Укрзалізниці

Суд у п'ятницю обере запобіжний захід трьом посадовцям Укрзалізниці

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва 18 серпня обере запобіжні заходи трьом посадовим особам Укрзалізниці, яким НАБУ та САП повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«У п'ятницю, 18 серпня 2017 року, слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва розгляне клопотання детективів НАБУ погоджені прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу наступним посадовцям ПАТ “Укрзалізниця”: о 15:00 - колишньому заступнику голови ПАТ «Укрзалізниця»; о 15:30 - директору одного з департаментів ПАТ «Укрзалізниця»; о 16:00 - заступнику директора однієї з філій ПАТ «Укрзалізниця», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 15 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру у вчиненні злочину екс-заступнику голови «Укрзалізниці», чинним директору одного з департаментів та заступнику директора однієї з філій відомства. Посадовців підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, внаслідок чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала 10,2 мільйонів доларів США доходів (станом на дату вчинення злочину - 97 млн грн).

Читайте також: НАБУ: суди “гальмують” 22 з 80 антикорупційних справ

За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи своє службове становище та будучи членами Тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту України, застосували без наявних на те підстав на користь ряду експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення. Посадовці визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умову не виконали, але пільга все одно була надана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-