Суд відпустив Шабуніна під особисте зобов’язання

Суд відпустив Шабуніна під особисте зобов’язання

Фото
Укрінформ
Дніпровський районний суд Києва обрав запобіжний захід для голови ГО “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна у вигляді особистого зобов’язання.

Відповідне рішення ухвалив суддя Андрій Курило, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Клопотання задовольнити. Застосувати щодо підозрюваного Шабуніна Віталія... запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Покласти на Шабуніна обов'язок повідомляти слідчого про зміну місця проживання та роботи", - йдеться в ухвалі.

Таким чином, суд частково задовольнив клопотання прокуратури.

Згідно з ухвалою запобіжний захід діятиме до 14 жовтня.

Під час засідання захист Шабуніна заявив, що є підстави стверджувати про можливу фальсификацію доказів у матеріалах справи. Зокрема, адвокат Денис Овчаров зазначив, що в протоколах допиту трьох різних свідків слідчий прокурор "копіпастив одне і те саме речення".

"Коли ті ж самі речення слідчі копіюють у свідченнях свідка, це може бути підставою для фальсифікації доказів", - сказав він.

За його словами, за даними медчної експертизи постраждалого, у нього є ушкодження лівої сторони обличчя, натомість "підзахисний бив у праву сторону обличчя".

Водночас прокурор заявив клопотання про застосування до Шабуніна запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання строком на 60 діб. Крім того, прокуратура просила зобов'язати Шабуніна не відлучатися за межі Києва без дозволу слідчого прокурора.

Сам Шабунін звернувся до суду з проханням не застосовувати до нього такий запобіжний захід, оскільки проживає за межами столиці і не збирається ухилятися від слідчих дій.

Читайте також: У прокуратурі пояснили, чому змінили статтю в підозрі Шабуніну

Як повідомлялось, у середу  Шабуніну оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України, а саме в умисному спричиненні тілесного ушкодження середньої тяжкості. Ця стаття передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

8 червня у Шабуніна стався конфлікт із громадянином Філімоненком, який називав себе журналістом, біля Дніпровського військкомату Києва, куди голова ЦПК прийшов по повістку. Філімоненко підійшов до Шабуніна, щоби взяти коментар, а той ударив його. За словами Філімоненка, він запитав Шабуніна, чому той "не воює в АТО". Сам голова ЦПК стверджує, що вдарив Філімоненка за те, що той образив члена правління ЦПК Олександру Устінову.

Філімоненко є помічником народного депутата на громадських засадах Сергія Мельничука (позафракційний).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-