Суд дозволив спецрозслідування щодо екс-начальника столичної міліції Коряка

Суд дозволив спецрозслідування щодо екс-начальника столичної міліції Коряка

Укрінформ
Печерський районний суд м. Києва дав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього начальника Головного управління МВС України в м. Києві Валерія Коряка у справі незаконного позбавлення волі помічника нині покійного Митрополита Володимира Олександра Драбинка.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України. 

"11.08.2017 ухвалою Печерського районного суду м. Києва клопотання слідчого задоволено та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування відносно колишнього начальника Головного управління МВС України в м. Києві В. Коряка", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі нагадали, що Генпрокуратура проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перевищення службових повноважень екс-президентом Віктором  Януковичем, екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком, екс-начальником ГУ МВС у м. Києві Валерієм  Коряком та іншими особами при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного Митрополита Київського і всієї України Володимира (В. Сабодана) – Олександра Драбинка.

У цьому провадженні було повідомлено про підозру Януковичу, Захарченку і Коряку, та до суду направлені відповідні клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування.

25 липня ухвалою Печерського райсуду вже задоволено клопотання слідчого та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно Захарченка. Розгляд клопотання щодо Януковича триває.

Як повідомляв Укрінформ,  Коряк був призначений на посаду начальника ГУМВС України в місті Київ 16 листопада 2012 року наказом міністра внутрішніх справ. 

Читайте також: Суд дозволив розслідування щодо екс-глави МВС Захарченка

1 грудня 2013 року на засіданні колегії МВС щодо подій на Майдані Незалежності у ніч на 30 листопада за участю Захарченка начальник столичної міліції Коряк заявив про відставку, але його тимчасово відсторонили від виконання службових обов'язків до отримання результатів службової перевірки дій співробітників міліції при розгоні Євромайдану.

У січні 2015 року Головним слідчим управлінням ГПУ було закінчено досудове розслідування щодо перевищення службових повноважень працівниками спеціального батальйону судової міліції "Грифон" ГУ МВС України в м. Києві та незаконного позбавлення волі особистого помічника, відповідальної особи за лікування предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира - митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського, вікарія Київської митрополії Олександра (Драбинка). Справу було передано до суду.

У справі фігурують колишній глава МВС Захарченко, колишній начальник ГУ МВС України в м. Києві  Коряк, а також деякі народні депутати України від Партії регіонів, наближені до колишнього президента Віктора Януковича. Вони за вказівкою останнього шляхом незаконного позбавлення волі Драбинка та шляхом тривалого психологічного тиску на нього намагалися змусити його переконати Митрополита Київського та всієї України Володимира зректися своєї посади предстоятеля УПЦ та забезпечити призначення на цю посаду кандидата, якого Янукович бажав бачити наступним предстоятелем УПЦ.

Драбинко був звільнений під час Революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-