Матіос порівняв Transparency з Павликом Морозовим та райкомом комсомолу

Матіос порівняв Transparency з Павликом Морозовим та райкомом комсомолу

Укрінформ
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос здивований повідомленням Transparency International Ukraine про начебто відкриття проти нього дисциплінарного провадження за використання нецензурної лексики у Facebook.

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі.

"Оце проти ночі зі стрічки ФБ дізнався, що Transparency International (відома всьому світові організація переважно тим, що захищає права людини) раптом-зненацька, у кращих традиціях Павлика Морозова та райкомів комсомолу часів СРСР, з позицій захисту моральності перейнялася, а точніше зазіхнула на мої права писати те, що я думаю, і те, що вважаю за потрібне, саме на власній сторінці у Facebook", - написав Матіос.

Він наголосив, що "має право на власну думку, тим більше право на демонстрацію хештегів інтернетного гумору у Facebook на своїй власній сторінці, яка не була і не є власністю жодної державної структури".

"Та і, до речі, жодної претензії з боку адмінів цієї соціальної мережі до мене як користувача та дописувача не було", - зауважив головний військовий прокурор.

Матіос вважає, що "ревізія сутності та форми дописів у Facebook" навіть не окремо взятою особою, а "шляхом знеособленої (як анонімки) скарги" є "небезпечною для громадських та правозахисних організацій", зокрема і для самої Transparency International. На його думку, Transparency International, найімовірніше, "хтось використовує у власних непрозорих цілях".

Читайте також: Екс-міністр Клименко вкрав у кожного українця 300 доларів - Матіос

Головний військовий прокурор повідомив, що уже звернуся до головного офісу Transparency International з проханням дати йому пояснення, чому їх співробітники цензурують його особисту сторінку у Facebook та чи відповідають такі дії статутним засадам організації. Залежно від того, якою буде відповідь Transparency International, Матіос вирішуватиме, чи позиватиметься до суду.

Головний військовий прокурор також зіронізував, що йому дивно, чому Transparency International не піддати критиці і його татуювання у вигляді сови.

"За їхньою логікою, прокурор на власному тілі, як і у власному ФБ, не має права без їхнього та стурбованої громадськості дозволу підривати засади моральності", - написав він.

Напередодні у Facebook Transparency International Ukraine повідомила, що стосовно головного військового прокурора Анатолія Матіоса відкрито дисциплінарне провадження. Зокрема, зазначається, що 25 травня 2017 року Матіос на своїй персональній сторінці у Facebook розмістив у загальному доступі інформацію з використанням нецензурної лексики. У зв'язку з цим Transparency International звернулася до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з дисциплінарною скаргою про неналежну поведінку Матіоса, оскільки вважає його висловлювання порушенням вимог статті 16 Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів. 15 серпня, за інформацією Transparency International, їх організація отримала рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про відкриття дисциплінарного провадження стосовно головного військового прокурора.

Укрінформ намагається на даний час взяти коментар з цього приводу у Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-