ЛандауЦентр показав учасникам

ЛандауЦентр показав учасникам "Джури" керований торнадо й аеростіл

Укрінформ
Чудеса сучасної фізики побачили у "ЛандауЦентрі" на базі Харківського національного університету ім.Каразіна учасники всеукраїнської військово-патріотичної гри "Джура", черговий етап якої проходить у Харкові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виставку оновлено спеціально для учасників гри "Джура". Мета показу - зацікавити дітей, а їх прибуло у Харків не менш як триста - фізикою, математикою й природничими науками", - зазначила директор "ЛандауЦентру" Вікторія Круглова.

На виставці представлено, зокрема, керований торнадо, "кімнату блискавок" (котушка Тесли), мініатюрну діючу модель підводного човну, інтерактивну "пісочницю" як будівельний майданчик континентів, секретну біолатораторія, "аеростіл", де кожна куля - молекула у безперервному русі.

Читайте також: У Харкові відкрили Кімнату високих енергій: «живі» блискавки та оптичні ілюзії

За словами Круглової, виставка пересувна. "У минулому навчальному році її побачили більш як 30 тисяч школярів Харківської області, а також - у Святогорську, Сватовому й Тернополі. З вересня експозиція курсуватиме селами, районами, дитячими будинками й інтернатами всієї України. На Харківщині ж планується створення перших пришкільних куточків цікавої науки - у Краснограді й Барвенково", - сказала вона.

Як розповів, у свою чергу, керівник обласного штабу "Джури" Віталій Янов, Харківщина вперше стала приймаючою стороною цієї військово-патріотичної гри. "Протягом десяти днів 26 команд з усієї України боротимуться на базі Навчального центру ДСНС у Харківській області за першість в різних видах інтелектуальної й фізичної підготовки - від стрільб у тиру до квестів на знання історії України", - пояснив Янов.

Як стало відомо, вже відбулася екскурсія в Академію Нацгвардії України, де дітям показали бойову зброю й екіпіровку нацгвардійців, планується піший похід до пам'ятника Івану Сірку в Мерефі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-