Порошенко призначив стипендії дітям іще трьох загиблих журналістів

Порошенко призначив стипендії дітям іще трьох загиблих журналістів

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко призначив стипендії дітям журналістів Дмитра Лабуткіна, Сергія Ніколаєва та В'ячеслава Веремія, які загинули під час виконання службових обов'язків.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Задля підтримки дітей представників ЗМІ та забезпечення їх соціального захисту Президент Петро Порошенко призначив стипендії дітям журналістів, які загинули у під час виконання службових обов'язків. Відповідний Указ № 217/2017 глава держави підписав сьогодні, 15 серпня", - йдеться у повідомленні.

Згідно з документом, стипендії отримуватиме донька капітан-лейтенанта, редактора редакції телебачення телерадіокомпанії Міністерства оборони України «Бриз» Дмитра Лабуткіна – Кіра, донька фотокореспондента газети «Сегодня» Сергія Ніколаєва – Валерія, та син журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія – Максим.

Читайте також: Дітям загиблих журналістів призначили президентські стипендії

Стипендія Президента України дітям журналістів, які загинули або стали інвалідами у зв’язку з виконанням службових обов’язків, була заснована у квітні 2002 року. У 2015 році своїм Порошенко збільшив суму виплат до розміру 1,5 прожиткового мінімуму. Виплати призначаються і здійснюються дітям до 18 років, а у разі навчання за денною формою у навчальних закладах - стипендії виплачуються до закінчення навчання, але не більш як до досягнення ними 23 років.

Як повідомлялося, Лабуткін та Ніколаєв загинули в зоні АТО, Веремій - під час Революції гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-