Справу Симоненка передали до Шевченківського райсуду Києва

Справу Симоненка передали до Шевченківського райсуду Києва

Укрінформ
Справу про притягнення до адміністративної відповідальності керівника Комуністичної партії України Петра Симоненка за поданням Національного агентства з питань запобігання корупції про адміністративну відповідальність за порушення порядку отримання внеску на підтримку партії передано до Шевченківського райсуду Києва.

Про це Укрінформу повідомив юрист КПУ Євген Герасименко.

"У Подільському районі офіс був спалений, і вони (офіс партії — ред.) переїхали і знаходяться в Шевченківському районі. На основі цього, за місцем знаходження партії передало (НАЗК) справу у Шевченківський суд. Я знаю, що передали, але цей суд має ще призначити розгляд", - повідомив він.

Читайте також: НАЗК хоче притягнути Симоненка до відповідальності за фінансові порушення КПУ

Разом із тим юрист уточнив, що справа стосується того, що у зв’язку із законодавчими змінами у процедурі отримання внесків на підтримку партії у КПУ виникли деякі складнощі. "Були внесені зміни в законодавство і введена система збору внесків через банки безпосередньо. Частина (парторганізацій — ред.) перейшла, частина ще не перейшла  на цю схему, коли вони безпосередньо через розрахунковий рахунок самої партії перераховують ці внески", - сказав Герасименко, додавши, що ситуація ще ускладнюється тим, що не всі парторганізації є юрособами і в них немає розрахункового рахунку. 

Герасименко також повідомив, що сума внесків, які начебто були внесені із порушенням порядку складає "кілька тисяч гривень". Також він додав, що за таке порушення передбачено штраф у розмірі 1700 грн.

Як повідомлялося, Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) просило Подільський районний суд притягнути до адміністративної відповідальності голову Компартії України Петра Симоненка.

7 серпня суд відмовився розглядати справу через територіальну непідзвітність. Справу було повернуто в НАЗК, щоб агентство направило її до іншого суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-