На Буковині касир «Ощадбанку» привласнила понад 130 тис. грн вкладників

На Буковині касир «Ощадбанку» привласнила понад 130 тис. грн вкладників

Укрінформ
Заставнівський районний суд Чернівецької області визнав винною виконувача обов’язків старшого контролера-касира операційного відділу філії – Чернівецького обласного управління АТ «Ощадбанк» у шахрайстві.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької області.

«Встановлено, що у 2016 році жінка, обіймаючи посаду контролера-касира у одному з відділень філії – Чернiвецького обласного управлiння АТ «Ощадбанк» в Заставнівському районі, маючи повний доступ до інформації по рахунках вкладників банків і самих рахунків, шляхом неодноразової підробки документів і підписів вкладників, заволоділа грошима більше 60 громадян. Після виявленого кримінального правопорушення банк повернув вкладникам їхні кошти», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Аферисти "нагріли" Фонд гарантування на 6,5 мільйона

За скоєне суд засудив обвинувачену до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з доступом до комп’ютерів, автоматизованих систем чи комп’ютерних мереж та займатись діяльність у сфері фінансових послуг строком на два роки. Жінку також було оштрафовано на шістсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян у дохід держави. На підставі ст.75 КК України її звільнено від відбування основного покарання з випробуванням на три роки.

Також суд зобов’язав жінку сплатити «Ощадбанку» матеріальну шкоду в розмірі понад 130 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-