Золотухін: Автор фейка про причетність України до ракет КНДР працював на спецслужби РФ

Золотухін: Автор фейка про причетність України до ракет КНДР працював на спецслужби РФ

Укрінформ
Експерт, який розповів The New York Times про нібито причетність України до постачання двигунів для ракет КНДР, сам раніше працював на спецслужби Росії.

Про це заявив заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін, інформує Еспресо.TV

"Цей експерт, який оприлюднив дослідження, він в кінці 90-х працював в Росії, в тому числі з російськими спецслужбами", - пояснив Золотухін.

За його словами, іноземні експерти, які критикують Україну, доволі часто або проживали у Москві, або мали до неї якесь відношення.

Крім того, він повідомив, що такі випадки безпідставного звинувачення України трапляються, як мінімум, один раз на рік.

"Останній такий кейс був у листопаді 2015 року, коли видання France-Presse оприлюднило інформацію, що Україна начебто постачала "Ісламській державі" ПЗРК китайського виробництва", - нагадав заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, американська газета The New York Times з посиланням на старшого наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) Майкла Елемана та секретні оцінки американських спецслужб повідомила, що успіх Північної Кореї у випробуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки закупівлям потужних ракетних двигунів з так званого чорного ринку, ймовірно, від українського заводу "Південмаш", який історично пов'язаний з російською ракетною програмою.

Читайте також: Україна не постачала зброю та військові технології до Північної Кореї - Турчинов

Згодом секретар РНБО Олександр Турчинов спростував це повідомлення, наголосивши, що Україна завжди дотримується всіх взятих на себе міжнародних зобов'язань, тому підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї.

У державному підприємстві "Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова" також заявили, що не постачали до Росії ні ракети, ні їхні деталі, у тому числі ракетні двигуни, а також не мають жодного зв’язку з ракетними програмами Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-