15 серпня: народний календар і астровісник

15 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Стефана-отавника; гасло дня: «Слово – не полова, язик – не помело». 

Минув Перший Спас, ми на екваторі серпня і сьогодні в нас першомученика Стефана. Цей святий – перший християнський мученик, що походив з єврейської діаспори. За проповідь християнства його, згідно з рішенням суду Синедріона, забили до смерті камінням. Сталося це приблизно в 33-36 роках. Одним із тих, хто підтримав жорстоке убивство Стефана, був Савл – майбутній першоверховний апостол Павло. Головним джерелом відомостей про служіння і мученицьку кончину Стефана є книга Діянь святих Апостолів. У християнській церкві першомученик Стефан вшановується як святий, архідиякон і апостол від сімдесяти. Святого зображають на іконах з каменем на голові, іноді на плечах, і з пальмовою віттю в руці, що символізує перемогу над смертю. До першомученика Стефана звертаються з молитвою під час гонінь, переслідувань, а також просячи про навернення рідних і близьких до Бога.

На Стефана починали косити отаву – нову траву, яка встигла нарости після скошеної. «З’явилась отава – для сіна прибава». За цим днем передбачали погоду на вересень.

З іменинами вітайте Стефана, Василя, Платона.

Сьогодні 23-ій місячний день. В енергетичному плані дуже важкий період. Багато кого непереборно тягтиме на різного роду авантюри. Не ведіться на нашіптування лукавого – потім пошкодуєте! Категорично не можна байдикувати. Завершуйте розпочаті справи, ухвалюйте рішення (вони мають принести вам статки), затверджуйте нові бізнес-плани. На роботі тримайте язик за зубами, хоч би як кортіло вставити слівце в гнівну тираду колеги щодо погоди, поточної економічної ситуації в країні чи політичної в світі. Звісно, плітки сприяли розвиткові цивілізації та перемозі Homo sapiens як панівного виду (це, між іншим, доведено науковцями), але чи буде участь у них корисною саме для вас цього дня – питання. Колега в результаті отримає премію, а ви – догану. Домівку обкуріть ладаном, надягніть намисто з ладану або часнику, на спіднє причепіть англійську булавку від українських вроків – і сміливо (з правої ноги) ступайте у 23-ій місячний день. Так, ми непереможні! Хоч іноді і неможливі…  

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1909 році: +6,2; а найтеплішим у 2010 –  36,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-