12 серпня: народний календар і астровісник

12 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Сили та Івана Воїна; ловимо злодіїв і набираймося сили.

Сьогодні апостолів від 70-ти Сили, а також мученика Іоанна Воїна. Іоанн Воїн був солдатом, неодноразово брав участь в облавах на християн, але так як сам таємно сповідував християнство, то завжди заздалегідь попереджав одновірців про небезпеку й влаштовував їм утечі з в’язниць. За це його, зрештою, і самого кинули до тюрми та мало не стратили. Але невдовзі імператор помер, й Івана випустили на волю. Він дожив до глибокої старості, а його мощі вважалися чудотворними.

Івану Воїну молилися завжди, коли хотіли повернути вкрадене і знайти злодія. Святому треба було відслужити молебень у церкві, а ще поставити біля його ікони свічку, перевернуту догори низом. Якщо вона горітиме, то крадій буде дуже мучитись і якось виявить себе. Коли ж злодюга не хотів зізнаватись, послуговувалися порадами знахарів і провидців. Дізнавшись ім’я злочинця, зверталися до самого крадія, змушуючи його поклястися ім’ям Івана Воїна. Наші пращури були впевнені, що коли людина збреше – то обов’язково буде покарана святим.

З дня Сили можна було починати сівбу озимини, а ще українці вірили, що на Сили «прибуває від землі сили і людині, і худобі, і рослині».

Іменинники сьогодні Іван, Герман, Максим, Валентин, Анатолій.

Нині 20-ий місячний день, енергетика якого є доволі пасивною. Стихія – земля. Сьогодні ходитимемо по землі, думатимемо про земне, перейматимемося земним, відчуватимемо її материнське тяжіння, але час від часу не забуваймо поглядати на небо. Небезпеки цього дня походитимуть не звідкись зі сторони, а від нас самих – гордощі, зверхність і бурчання з різних приводів. Кольори дня – синій, індиго, васильковий, ультрамариновий. Доцільними будуть вправи на рівновагу, зокрема поза ластівки. Або ще така: треба стати на одну ногу, іншу зігнути в коліні, витягнути поперед себе руки, а очі закрити. І постояти в такому положенні скільки, скільки  зможете. Це, до речі, одна з вправ тесту на старіння організму. Зауважте: якщо 20-ий місячний день припадає на суботу (а сьогодні саме субота), то він має видатись щасливим. Що ж, сподіваймося і докладаймо зусиль, аби це й дійсно було саме так! 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1910: +8,4; а найтеплішим у 2010 – 36,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-