Мін'юст направив правоохоронцям 20 звернень щодо рейдерства

Мін'юст направив правоохоронцям 20 звернень щодо рейдерства

Укрінформ
Міністерство юстиції України очікує відповіді від правоохоронних органів з приводу направлених понад 20 звернень, що стосуються рейдерства.

Про це заявила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова під час прес-конференції в Укрінформі.

«Що стосується відповідальності реєстраторів, то не знаю статистику Міністерства внутрішніх справ, але я знаю, що комісія у Міністерстві юстиції (Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації - ред.) після засідань направила більше 20 звернень із проханням порушити кримінальну справу. Ми зараз направили листи із запитом, щоб з'ясувати, що, власне, відбувається по цих зверненнях, поки що відповіді не отримали. А навіть по тих листах, по яких отримали відповідь, написано, що йде досудове розслідування», - повідомила Сукманова.

Читайте також: Мін'юст збирається посилити вимоги до держреєстраторів

Вона наголосила, що за інформацією місцевих органів влади, справи, які направлені за ініціативи Міністерства юстиції, це «така собі крапля в море інших справ, які порушені за ініціативою власників, орендарів і фермерських господарств».

«На жаль, ми не можемо констатувати факт, що вони (справи - ред.) належним чином розслідуються. І я дуже чекаю того дня, коли ми можемо офіційно сказати: ось реєстратор, який вчинив злочинну дію і він покараний тюремним ув'язненням», - зазначила заступник міністра юстиції.

Як повідомлялося, раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що відомство передало до Національної поліції та Національного антикорупційного бюро України близько 20 справ, що стосуються рейдерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-