Голос корінних народів має лунати на міжнародному рівні - Фріланд

Голос корінних народів має лунати на міжнародному рівні - Фріланд

Укрінформ
Канада обіцяє продовжувати свої зусилля із донесення голосу корінних народів на найвищі світові майданчики.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зобов’язуємося продовжувати просувати представництво корінних народів у ООН та інших глобальних майданчиках. Включення корінних народів є необхідним для вирішення локальних та глобальних проблем», - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що Канада «рішуче налаштована досягти нових відносин із корінними народами, що грунтуватимуться на визнанні їх прав, повазі, співпраці та партнерстві».

«Голоси корінних народів на такі теми, як права людини, гендерна рівність, урядування, культурне та мовне різноманіття, зміни клімату та міжнародна співпраця – є дуже важливими і мають бути враховані, якщо ми дійсно хочемо досягти примирення», - зазначила міністр.

Фріланд також визнала «складні та болючі помилки минулого» у відносинах із корінними народами в Канаді. «У дусі примирення ми з нетерпінням очікуємо на спільну із громадами корінних народів роботу над просуванням їх прав як вдома, так і за кордоном», - підсумувала глава зовнішньополітичного відомства Канади.

Читайте також: У Києві пройшов Кримський вечір з нагоди Міжнародного дня корінних народів

Нагадаємо: учора відзначався Міжнародний день корінних народів світу, запроваджений постановою Генеральної асамблеї ООН у 1994 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-