Суд залишив полковника Без'язикова під вартою ще на два місяці

Суд залишив полковника Без'язикова під вартою ще на два місяці

Укрінформ
Шевченківський райсуд задовольнив клопотання представників державного обвинувачення про продовження на два місяці запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для полковника Івана Без`язикова, якого підозрюють у державній зраді.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу адвокат підозрюваного Віталій Титич.

"Суд задовольнив клопотання прокуратури і продовжив тримання під вартою полковника Без`язикова іще на два місяці - до восьмого жовтня", - сказав Титич. 

Водночас суд відхилив клопотання захисту про надання охорони родині полковника, оскільки не було надано доказів ймовірної загрози життю.

Адвокат також повідомив, що суддя ухвалила викликати свідків зі сторони захисту у справі  про держзраду полковника Без`язикова.

Суд приступить до розгляду справи Без`язикова по суті о 12 годині 18 серпня. 

Полковник Без'язиков у 2014 році потрапив у полон бойовиків "ДНР". Влітку 2016 року його звільнили. Уже в грудні слідчі СБУ затримали полковника за підозрою в шпигунській діяльності на користь російських спецслужб.

За версією слідства, полковника завербували в полоні, відтак він носив російську військову форму, отримав від ватажків так званої ДНР посвідчення, зброю і автомобіль з водієм. Бойовики називали його "Дядя Ваня" і "Луїз".

Читайте також: Суд розпочав підготовче засідання у справі полковника Без'язикова

В СБУ зазначають, що Без’язиков неодноразово виїжджав до Ростова-на-Дону для консультацій з російськими кураторами. Пізніше бойовики внесли його до списків для обміну, щоб на території України він працевлаштувався у військових установах Збройних сил України для передачі секретних даних російським спецслужбам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-