НАБУ перевіряє, звідки в Полякова гроші на квартиру

НАБУ перевіряє, звідки в Полякова гроші на квартиру

Укрінформ
Детективи НАБУ перевіряють народного депутата Максима Полякова за фактами можливого незаконного збагачення.

Про це йдеться в тексті ухвали Солом'янського районного суду міста Києва від 2 серпня.

Зокрема, як зазначається в документі, органом досудового розслідування досліджуються обставини, що можуть свідчити про незаконне збагачення Полякова, який, будучи особою, що займає особливо відповідальне становище, набув у власність активи у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами.

Слідством було встановлено, що Поляков впродовж 2013-2017 років видав своїй помічниці Тетяні Любонько ряд довіреностей. Так, за період з 24 травня 2016 року по 27 квітня 2017 року вона внесла від свого імені на банківські рахунки сестри Полякова кошти, походження яких невідоме, - у розмірі 3,83 млн грн на рахунок в ПАТ «Діамантбанк», та 3,23 млн грн - на рахунок в АТ «Укрексімбанк».

Читайте також: Застава Полякова: суд перенесли на 18 серпня

Як зазначається у документі, незадовго до внесення помічницею Полякова першої суми коштів на банківський рахунок в ПАТ «Діамантбанк» сестра народного депутата видала довіреність своєму брату на розпорядження майном, набуття майна та представництво на строк до 10 травня 2026 року. 

У подальшому 28 квітня 2017 через ПАТ «Діамантбанк» Любонько, діючи на підставі довіреності, виданої на її ім'я сестрою Полякова на купівлю будь-якого нерухомого майна, придбала у ТОВ «Столичне правниче партнерство» квартиру, яка зареєстрована на сестру Полякова. Як встановило слідство, фактично у цій квартирі проживає сам депутат Поляков та його родина.

Тому 31 липня прокурор САП Максим Кравченко звернувся до суду із клопотанням про накладення арешту на цю квартиру, з метою забезпечення конфіскації майна Полякова, а також збереження речових доказів у кримінальному провадженні за ознаками складу кримінальних правопорушень, передбаченого ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 368-2 КК України.

Суд задовольнив клопотання прокурора САП Максима Кравченка і ухвалив накласти арешт на цю квартиру. 

Як повідомлялося, 21 липня Солом'янський районний суд Києва визначив запобіжний захід Полякову у вигляді застави у розмірі 304 тис. грн з обов'язком носіння електронного браслета. Суд також зобов'язав депутата здати всі паспорти. Народний депутат заставу вніс, однак виконувати рішення суду в частині носіння електронного браслета публічно відмовився.

1 серпня стало відомо про подання прокурорів САП щодо стягнення з Полякова застави у дохід держави у зв'язку з невиконанням ним ухвали суду від 21 липня.

Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину. 11 липня Верховна Рада позбавила його недоторканності, але не дозволила його затримання і арешт. 13 липня Полякову вручили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-