У Фінляндії знайшлися зниклі українці

У Фінляндії знайшлися зниклі українці

Укрінформ
Українські дипломати в Фінляндії з'ясували, що сталося з групою українців-заробітчан, про зникнення яких повідомляли ЗМІ.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС у Facebook.

"Попередній прогноз Посольства України у Фінляндії щодо ситуації з громадянами України підтвердився: група українців - 20 осіб - знайшли інше місце роботи, а 17 вирішили повернутися до України", - йдеться у повідомленні.

У Департаменті додали, що посол України у Фінляндії Андрій Олефіров підтримує особистий контакт з керівником групи, який запевнив, що всі здорові, а їхні сім'ї в Україні поінформовані про ситуацію.

"Посольство з'ясовує додаткові деталі", - зазначили у Департаменті.

Читайте також: Зниклих у Фінляндії українців шукають дипломати

Раніше Департамент консульської служби МЗС поінформував, що на сезонні роботи до Фінляндії щороку прибувають близько 10 тисяч українців, які працюють там легально за контрактами. Випадки звернень громадян України до посольства поодинокі, і вони стосуються питань оплати їхньої праці. Як зазначили у Департаменті, посольство оперативно вирішує питання подібного характеру у взаємодії з соціальними органами та поліцією. 

Як повідомляли українські ЗМІ з посиланням на фінські, 37 збирачів ягід з України і троє з Естонії кілька днів прожили в мисливському клубі містечка Тууповаара в Північній Карелії, а потім були вивезені в невідомому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-