Міноборони: штрафів за неякісні харчі вже виписали на три мільйони

Міноборони: штрафів за неякісні харчі вже виписали на три мільйони

Укрінформ
В районі зони АТО працює постійна група для перевірки якості продуктів харчування і ще одна група проводить перевірки щодо наявності порушень в якості харчування українських військовослужбовців у пунктах їхньої дислокації.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства оборони України з посиланням на слова начальника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України полковника Дмитра Марченка.

"З початку цього місяця з метою швидкого реагування до району проведення АТО направлено постійно діючу робочу групу для перевірки якості продуктів харчування, а також ще одна група саме зараз проводить перевірки військових частин щодо якості харчування у пунктах їхньої дислокації", - підкреслив він.

Читайте також: У військовій частині на харчах "наварили" майже 5 мільйонів

За його словами, за результатами перевірок Департаментом державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів подано 44 претензії, якими виставлено штрафних санкцій до постачальників на загальну суму понад 2,8 млн. грн.

Марченко відзначив, що відповідно до договору постачальник за поставку неякісної продукції сплачує 20 відсотків від вартості послуги, а саме 20 відсотків від суми акту на день виявлення порушення. 

За інформацією Марченка, у 2017 році Головним управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України та підпорядкованим структурними підрозділами здійснено 93 виїзди до військових частин з метою перевірки організації харчування. 

Також в прес-центрі МОУ уточнили, що Міністерство оборони України не закуповує продукти харчування, а лише послуги у фірм постачальників, які несуть повну відповідальність за відповідність наданих продуктів всім вимогам та стандартам. Це обов’язково підтверджується необхідними сертифікатами.

У прес-центрі нагадали, що за фактом виявлення неякісних продуктів харчування — м’ясних консервів, наданих однією з фірм постачальників, відповідним рішенням міністра оборони України від 24 липня призначено службове розслідування. Наразі працює комісія, яка вже встановила ряд порушень, за якими є відповідні рішення. Комісія працюватиме і надалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-