САП наполягатиме на стягненні застави Полякова в бюджет - Холодницький

САП наполягатиме на стягненні застави Полякова в бюджет - Холодницький

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура наполягатиме на стягненні у держбюджет внесеної народним депутатом Максимом Поляковим застави

Про це у середу у коментарі журналістам заявив керівник САП Назар Холодницький, повідомляє кореспондент Укрінформу. Водночас він пояснив, що це відбуватиметься, незважаючи на те, яке рішення 17 серпня прийме Апеляційний суд Києва за скаргою парламентарія на ухвалу Солом'янського райсуду про обрання йому запобіжного заходу.

«Вчора було засідання щодо стягнення з нього (Полякова - ред.) застави. У суді було заявлено клопотання про допит всіх працівників (НАБУ - ред.), які намагалися на нього надягнути електронний браслет (27 липня - ред.). Один з цих працівників НАБУ перебуває у відрядженні, тому судове засідання відкладено до 18 серпня. В той самий час 17 серпня в Апеляційному суді Києва буде слухатися апеляція нардепа Полякова на рішення Солом'янського суду від 21 липня», - сказав Холодницький.

Він зазначив, що рішення Солом'янського райсуду про обрання запобіжного заходу Полякову підлягає негайному виконанню, і подача апеляції на це рішення не зупиняє його виконання. 

«І незважаючи на рішення суду, яке буде 17 числа (апеляційна скарга Полякова - ред.), ми все ж таки будемо наполягати на стягненні цієї застави, бо вже впродовж тривалого часу Поляков порушує і не виконує в повному обсязі ухвалу суду», - наголосив керівник САП. 

Читайте також: У суді розказали, під якими приводами "бурштиновий" Поляков відмовлявся від браслета

Як повідомлялося, 21 липня Солом'янський районний суд Києва визначив запобіжний захід Полякову у вигляді застави у розмірі 304 тис. грн з обов'язком носіння електронного браслета. Суд також зобов'язав депутата здати всі паспорти. Народний депутат заставу вніс, однак виконувати рішення суду в частині носіння електронного браслета публічно відмовився.

1 серпня стало відомо про подання прокурорів САП щодо стягнення з Полякова застави у дохід держави у зв'язку з невиконанням ним ухвали суду від 21 липня.

8 серпня Солом'янський райсуд Києва оголосив перерву у розгляді клопотання прокурорів САП про стягнення з Полякова застави до 18 серпня у зв'язку з тим, що на засідання не зміг прийти свідок - один з працівників НАБУ, який перебував 27 липня у Головному управлінні Національної поліції у Черкаській області, куди викликали Полякова, щоб надягнути на нього електронний браслет. 

Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину. 11 липня Верховна Рада позбавила його недоторканності, але не дозволила його затримання і арешт. 13 липня Полякову вручили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-