СБУ підтверджує проведення обшуків у редакції

СБУ підтверджує проведення обшуків у редакції "Страна.ua"

Укрінформ
СБУ дійсно проводить обшуки в редакції видання "Страна.ua" і в помешканнях його співробітників.

Цю інформацію підтвердила кореспондентові Укрінформу речниця СБУ Олена Гітлянська.

"СБУ проводить обшуки у рамках кримінального провадження за фактом злочину, передбаченого ч. 1 ст. 328 Кримінального кодексу України (розголошення державної таємниці). На підставі рішення суду", - сказала речниця.

Раніше у середу про обшуки написав на своїй сторінці у Facebook голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Читайте також: Головред "Страна.ua" відхрещується від флешки з держтаємницею

"Тільки що Світлана Крюкова, заступник головного редактора, поінформувала мене про те, що і в редакції "Страни", і в помешканнях співробітників (принаймні у трьох її колег) проходять обшуки. Слідчі дії проводять співробітники СБУ начебто у справі з флешкою про "держтаємницю"... , - зазначив він.

Про обшуки повідомив і головний редактор видання Ігор Гужва.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Служба безпеки України виявила на флеш-накопичувачі, вилученому під час проведення обшуків в офісному приміщенні редакції інтернет-видання "Страна.ua", секретну інформацію Міністерства оборони України. Як зазначається в ухвалі Печерського районного суду від 27 липня, на флеш-накопичувачі марки знаходяться електронні документи, з відомостями, що можливо становлять державну таємницю. 

Як відомо, керівника інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужву 27 червня відпустили з-під варти під заставу в розмірі 544 тис. грн. Стосовно нього відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання).

Прокуратура підозрює Гужву у тому, що він, діючи у змові з особою, яка представлялась його особистим помічником, вимагали в народного депутата Дмитра Лінька 20 тис. дол. за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей щодо його особистого життя та політичної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-