Система засобів зв'язку ЗСУ відповідає стандартам НАТО -  генерал-майор

Система засобів зв'язку ЗСУ відповідає стандартам НАТО - генерал-майор

Укрінформ
Система засобів зв'язку Збройних Сил України вже наближена до натовських стандартів, зокрема, у питанні кібербезпеки.

Про це сказав на брифінгу начальник військ зв'язку Збройних Сил України генерал-майор Володимир Рапко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі йде повне переоснащення засобів зв'язку новітніми технічними засобами за стандартами НАТО. Створена кібернетична система Збройних Сил, і наші фахівці в Німеччині на конкурсі по кібербезпеці зайняли перші місця», - поінформував Рапко.

У цьому контексті він зауважив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, що яскравим прикладом високих можливостей українських фахівців у кібербезпеці є те, що всім відомий вірус «Петя» не завдав шкоди комп'ютерним системам Збройних Сил України.

Рапко зазначив, що наразі вже створено засекречений зв'язок з метою унеможливлення витоку інформації з кожного окремо діючого бойового підрозділу.

«Фактично за лічені секунди ми організовуємо цей зв'язок там, де це потрібно», - розповів генерал-майор.

Відповідаючи на запитання журналістів, він наголосив, що ресурсів у Збройних Сил достатньо, як і висококваліфікованих фахівців.

«Стандартів НАТО ми ще не досягли по багатьох питаннях, водночас майже наблизились до них. А щодо якості зв'язку, його стійкості, то ми Російській Федерації нічим не поступаємося, а по деяких питаннях і на голову вище», - запевнив Рапко.

Читайте також: Стартував додатковий призов до Нацгвардії

За його словами, наразі затверджено дорожню карту створення інформаційної інфраструктури, нарощено спроможності системи захисту інформації та кібернетичної безпеки в системах Міністерства оборони та Збройних Силах. За допомогою захищеної системи організовано перехід на електронний документообіг у Міністерстві оборони, повідомив Рапко.

Сьогодні в Україні відзначають День військ зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-