Стартував додатковий призов до Нацгвардії

Стартував додатковий призов до Нацгвардії

Укрінформ
В Україні 8 серпня стартував призов на службу до лав Національної гвардії України.  

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Національної гвардії.

«Так, додатковий призов буде», - зазначили у прес-службі Нацгвардії.

Як поінформували у відомстві, додатковий відбір близько 1000 кандидатів для проходження строкової служби до лав Нацгвардії проходить з метою підготовки до виконання функції з охорони органів та установ системи правосуддя.

«Згідно з пунктом 39 розділу ХІІ Закону України «Про судоустрій і статус суддів», ця функція тимчасово покладена на підрозділи Національної гвардії і Національної поліції», - уточнюється у повідомленні.

У Нацгвардії наголосили, що набір строковиків проходитиме суто в підрозділи, які виконують завдання з конвоювання, екстрадиції й охорони підсудних, і до виконання завдань у зоні проведення АТО строковики не залучатимуться.

Читайте також: Турчинов наполягатиме на зарплатах військовим, "не нижчих, ніж у чиновників"

Як повідомлялося, 7 липня Президент України Петро Порошенко видав указ «Про проведення у серпні 2017 року призову громадян України на строкову військову службу до Національної гвардії України». В указі зазначається, що на строкову військову службу до Нацгвардії України призиватимуть придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-