8 серпня: народний календар і астровісник

8 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Моїсея Угрина; протистоїмо спокусам і вчимося бути гармонійними.

Сьогодні преподобного Моїсея Угрина, Печерського, що в Ближніх печерах. У цього святого було досить цікаве життя. На противагу багатьом ченцям, які з батьківського дому чи не одразу переходили жити до монастиря, Моїсей багато де побував і багато чого в світі побачив. Народився він в угорській Трансільванії – краї зловісного графа Дракули. З юнацьких років служив у князя Бориса – одного з синів Володимира Великого. У 1015 році став свідком жорстокого братовбивства, коли на річці Альті Святополк Окаянний підступно вбив Бориса. Тоді Моїсей дивом уник смерті. Впродовж деякого часу він переховувався у Борисової сестри, а після захоплення в 1018 році Києва польським королем Болеславом був взятий у полон і відігнаний до Польщі. Там його викупила заможна польська вдова, яка до нестями закохалася в юного Моїсея та всіляко намагалася спокусити його. Таємно від удови він прийняв постриг від одного афонського монаха, а потім і втік з Польщі до Києва й став одним із ченців Печерського монастиря святого Антонія.

Святому моляться переважно ченці, просячи допомоги у боротьбі з блудною пристрастю. Цього дня знахарі заготовляли пізні цілющі трави, намагаючись упоратись до обіду.

З іменинами вітайте Моїсея і Сергія.

Сьогодні 16-ий місячний день. Учора було місячне затемнення, тож ще декілька днів після цього «штормитиме». До того ж, повний Місяць настав у 15 місячному дні, а це означає, що наступні два тижні теж будуть досить напруженими та непростими… Місяць у Рибах, а слоган дня – «помірність в усьому». Дотримуйтесь класичної «золотої середини» в словах і діях, і все буде добре! Вчасно гамуйте в собі спалахи злості та агресивності, адже будь-яка негативна емоція, випущена цього дня з надр душі може призвести до морального падіння. Працюйте на гармонію і цілісність, поліпшуючи третю чакру (маніпуру), яка знаходиться в районі сонячного сплетіння і є центром нашої особистої енергії, бажань, его і самореалізації. Якщо третя чакра відкрита, то ми відкриті до сприйняття світла, ми наповнюємося ним і сяємо ним, подібно до світлячка, або потужного ліхтаря темної ночі. Якщо ж ця чакра заблокована – ми тьмяні, депресивні та незадоволені, розповсюджуючи невдоволення на весь світ. Колір дня – жовтий.       

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1887: +7,8, а найтеплішим у 2010 –  39,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-