У військовій частині на харчах

У військовій частині на харчах "наварили" майже 5 мільйонів

Укрінформ
Міністр оборони України Степан Полторак доручив розслідувати розтрату майже 5 мільйонів гривень в 24 окремій механізованій бригаді.

Про це повідомляє прес-служба МОУ.

"Міністром оборони України прийнято рішення провести детальну перевірку виявлених фактів. За результатами роботи комісії від військової служби правопорядку, тилу Збройних сил та аудиту буде надано оцінку законності прийнятих керівництвом військової частини рішень", - йдеться у повідомленні.

Основна сума порушень, а це понад 4,2 млн грн., пов’язана із «безпідставним завищенням обсягів та вартості послуг із харчування». Зокрема, за даними аудиту, протягом 2016 року щоденно безпідставно перебували на триразовому харчовому забезпеченні від 200 до 450 офіцерів та контрактників. Викликає сумніви й той факт, що зафіксована майже 100 відсоткова явка на прийоми їжі у підрозділі офіцерів та контрактників, навіть у вихідні та святкові дні.

Читайте також: Полторак навідався в зону АТО: станом техніки і побутовими умовами задоволений

Окрім цього, в ході аудиту, було виявлено понад 433 тисячі гривень незаконних витрат на виплату заробітної плати. Ці кошти виплачено військовослужбовцям, які вважаються такими, що самовільно залишили військову частину й не мають права на отримання грошового забезпечення, допоки триває розслідування зазначених фактів.

Також виявлено нестачу майна продовольчої служби на суму майже 185 тисяч гривень.

Поряд із тим, встановлено порушення, пов’язані із необлікуванням отриманого військового майна, несвоєчасними виплатами грошового забезпечення та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-