Порошенко нагадав про майстерність і подвиги українських військових льотчиків

Порошенко нагадав про майстерність і подвиги українських військових льотчиків

Укрінформ
Президент  Петро Порошенко наголошує, що українські військові льотчики виконують надзвичайно складні завдання, захищаючи Україну від російського агресора,  і саме від них значною мірою залежить, чи буде небо над нашою державою мирним.

Про це Глава держави сказав, виступаючи у суботу на урочистостях з нагоди святкування Дня Повітряних сил ЗСУ під час своєї поїздки на Вінничину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українські військові льотчики боронять Україну від російського агресора, виконують надзвичайно складні завдання, з неба захищають і прикривають наші міста і всю нашу державу, проводять повітряну розвідку. А в період активних бойових дій ви знищували бойову техніку і вогневі позиції противника. З нагоди Дня Повітряних сил Збройних сил бажаю вам мирного неба. Саме від вас, до речі, значною мірою і залежить, чи буде воно мирне", - наголосив Порошенко

Глава держави підкреслив, що символом героїзму та жертовності стали подвиги Героїв України Костянтина Могилка та Дмитра Майбороди. 

"Вони загинули, давши можливість урятуватись бойовим товаришам і запобігти жертвам серед цивільного населення. Мешканці Слов’янська неодмінно поставлять пам’ятник пілотам літака, який 6 червня 2014 року був збитий російськими бойовиками і міг упасти на місто. Екіпаж ціною власного життя відвів літак в лісову смугу", - сказав Президент.

 Порошенко також зазначив, що український народ  завжди пам’ятатиме і екіпаж Олександра Бєлого, чий Іл-76 був збитий російсько-терористичними підрозділами біля Луганського аеропорту. Рівно як і всіх військовослужбовців частин і підрозділів Повітряних сил, які віддали своє життя за Україну.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв.

Президент також відзначив високу майстерність українських військових льотчиків, авіаторів, яку визнають і відзначають у всьому світі. Він нагадав, що минулого місяця військові льотчики 831-ї бригади тактичної авіації стали переможцями в номінації «Кращий пілотаж серед країн-партнерів НАТО» на міжнародному авіаційному показі «The Royal International Air Tattoo», який проходив у Великій Британії.

Читайте також: Держава виділила мільярд на військову авіацію - Порошенко

Крім того, вагомим кроком до взаємосумісності з підрозділами протиповітряної оборони держав-членів НАТО була участь та успішні бойові стрільби зенітного ракетного підрозділу С-300 у міжнародних тактичних навчаннях з бойовою стрільбою «Шабла – 2017». "Це перший досвід участі підрозділів зенітних ракетних військ Повітряних сил у такого роду міжнародних навчаннях, які відбувалися в Болгарії цього року", - зауважив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-