Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про Бикова, фашизм і Європу

Про Бикова, фашизм і Європу

Блоги
Укрінформ

За деяких російських «опозіціонерів» стає реально лячно. І ви зараз зрозумієте чому. Вибачайте за довжелезну цитату, але без неї – ніяк. От який сьогодні був опублікований на сайті «Ехо Москви» фрагмент програми Дмітрія Бикова «Одін»: «Европа — та Европа, которую мы знали, которую мы любили — к сожалению, фашизма не пережила. Она отброшена назад, она теперь делает все возможное для того, чтобы снова перед этим выбором не оказаться. Потому что противостоять фашизму, так оказалось, европейский гуманизм был не готов. Для того, чтобы победить фашизм, понадобился Советский Союз. Сама Европа, я абсолютно в этом убежден, своими силами с фашизмом бы не справилась, тут понадобилась внешняя сила — пришла Красная Армия, которая Европу освободила. 

Вы можете со мной не соглашаться, вы можете негодовать, вы можете обзывать меня красным совком, как хотите, но вы поймите, что на человека, которого так много в разное время спускали всех собак, уже не действуют эти ваши заклинания. Меня не интересует быть политкорректным и правым, меня интересует истина. В поисках истины можно быть неправым. 

Именно поэтому я и думаю, что советскому проекту суждено возвращение, потому что так или иначе Европа не пережила кошмара Второй мировой. Да уже и Первой-то не пережила». 

Я в шоці. По-перше, не зрозуміло, про який час мова. Якщо Биков говорить про час одразу по Другій світовій, то «советский проект» - як раз у своїй найвищій точці. Нащо йому «возвращение»? Якщо мова про наш час, то для боротьби з яким це європейським «фашизмом» наших днів треба реанімувати СССР? Реальна фашистська загроза Європі сучасності єдина – це путінська Росія. А Другу світову «советский проект» разом з «фашистським проектом» Гітлера якраз разом і розв’язали у 1939-му. А, здається, допер! «Советский проект» тепер буде перемагати сам себе! Без нього, без «советского проекта»-2, Європі – гаплик! Хоча, чи нема якогось варіанту трохи простіше, щоб придушити цю гидоту?

…Повторюю, лячно за Бикова і його російських однодумців – це треба ж таку «загогуліну» мати в голові! Коротше: чого тільки не видасть підсвідомість від абсолютної безвиході!

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-