Держпраці просить уникати екстриму на роботі: +38 небезпечні для здоров'я

Держпраці просить уникати екстриму на роботі: +38 небезпечні для здоров'я

Укрінформ
Робота при температурі повітря вище +37 відноситься  до небезпечних (екстремальних). За цієї температури не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі.

Про це інформує прес-служба Державної служби України з питань праці.

Зазначається, що роботодавцям необхідно організувати оптимальний режим праці та відпочинку, аби не допустити перегріву працівників, а також відкоригувати час роботи працівників у спекотні дні.

Верхньою межею температури на постійних робочих місцях (де працівник проводить більше половини свого робочого часу або не менше 2 годин поспіль), є температура +28.

Робота ж при температурі повітря більше +37 відноситься до небезпечних (екстремальних). За цієї температури не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі.

Сумарна тривалість робіт при температурі більше +28 не повинна перевищувати 4-5 год. за зміну. Іноді навіть необхідно змінити розпорядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час. Внутрішньо змінний режим праці та відпочинку організовують за рахунок тривалості робочого часу: тривалість регламентованих перерв повинна становити не менше 10% робочого часу на кожні 2 градуси перевищення. Під час таких перерв працівники повинні перебувати у приміщеннях з різницею температур повітря не більше 5 градусів та не нижче +24...+25. Наголошується, що цю інформацію необхідно враховувати працівникам у приміщеннях, де встановлені кондиціонери.

Із детальною таблицею, де розраховано сумарну тривалість періодів праці та відпочинку при проведенні ремонтних робіт виробничого устаткування при температурі повітря вище +28, можна ознайомитися на сайті Держпраці.

Також тут наголошується на необхідності правильного дотримання питного режиму.

Читайте також: Спека в Україні протримається першу декаду серпня – синоптики

Рекомендована температура питної води, напоїв, чаю +10-15градусів. Для оптимального водозабезпечення рекомендується також відшкодовувати втрату солей і мікроелементів за рахунок вживання підсоленої води, мінеральної лужної води, молочно-кислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів. Пити воду слід часто і потроху. При температурі повітря більше +30 і виконанні робіт середньої тяжкості, потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину - приблизно один стакан кожні 20 хвилин.

Для підтримки імунітету і зниження інтоксикації організму фахівці рекомендується вживати фрукти і овочі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-