4 серпня: народний календар і астровісник

4 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Марії Магдалини; варіть варення, думайте про приємне і плачте тільки від щастя.

Сьогодні мироносиці рівноапостольної Марії Магдалини, яка є однією з найвідоміших жінок в історії християнської релігії. Вона фігурує в декількох епізодах Нового Заповіту. Марія Магдалина була вродливою жінкою, але жила грішно. Після того, як Господь зцілив її від семи бісів, жінка стала його відданою послідовницею. Вона слідувала за Ним до Голгофи, була присутня під час Його мученицької смерті і погребіння, а також стала свідком Його воскресіння. Марія Магдалина першою й сповістила апостолів про це диво. Вшанування Марії Магдалини в католицизмі і в православ’ї різниться. Католики наголошують на тому, що Марія Магдалина була повією, блудницею, яка після зустрічі з Ісусом кардинально змінила свій спосіб життя, тоді як православні сприймають її виключно в ролі мироносиці. Як би там не було, але Марія Магдалина стала надзвичайно популярною постаттю, особливо в західному мистецтві. Її малювали сотні художників (Джотто, Тіціан, Россетті), про неї писали вірші та романи (Рільке, Казандзакіс, Сарамаго), знімали кіно.

В народі Марію Магдалину вважали заступницею від холери. Існували й прикмети: великі роси цього дня вказували, що погода буде дощовою, а тому й льон – сірий. На Марії Магдалини жінки збирали всілякі ягоди та варили варення, тому цей день називали ще Марією-Ягідницею, або Солодушкою.

Іменинники сьогодні Марія, Михайло, Олексій.

Сьогодні 12-ий місячний день. Місяць у Козерогу. Сьогодні думки й слова мають бути максимально чистими і світлими, подібно джерельній воді. А що може бути приємніше за кришталеву водицю спекотного серпневого дня? Щоправда, декого від неї зуби ломить – багато не нап’єшся… В крові високий вміст гормонів. Стримуйте свої емоції. Це день усамітнення, молитви і уваги не тільки до себе, але й до оточуючих нас людей. Не можна плакати – розболиться голова. Цього дня годиться робити подарунки, виконувати прохання, з якими до вас звертаються. Але чужими проблемами варто опікуватися лише тоді, коли людині справді потрібно щось порадити, втім самі нічого не робіть за неї. Не слід навантажувати серце фізичними вправами, особливо за такої спеки. Бережіть себе!  

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1907 – 8,5, а найтеплішим у 2010 –  37,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-