У Стенфорді читають курс про створення Суспільного в Україні

У Стенфорді читають курс про створення Суспільного в Україні

Укрінформ
Кейс про створення українського суспільного мовника викладає у Стенфорді сам Френсіс Фукуяма - професор Стенфордського університету, філософ, політолог, автор однієї з найпопулярніших політичних праць кінця ХХ століття "Кінець історії та остання людина".

Про це повідомляє прес-служба UA:Першого.

"Із кейсом про створення українського суспільного мовника, в якому йдеться про процес трансформації Національної телекомпанії України (НТКУ) в Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ) станом на квітень 2014 року, Френсіс Фукуяма був ознайомлений на початку 2017 року. Ця тема миттєво зацікавила професора. Спочатку він представив цей кейс в рамках своєї навчальної програми Leadership Academy for Development в Грузії. А після цього почав викладати його у Стенфорді, де, за словами народного депутата України Олени Сотник, яка була учасницею навчальної програми Фукуями, кейс українського суспільного викликав активну дискусію", - ідеться в повідомленні. 

Кейс, присвячений створенню суспільного мовлення в Україні, створила команда викладачів Українського католицького університету Софія Опацька, Ярина Ключковська, Андрій Рождественський та юрист Центру демократії та верховенства права Ігор Розкладай на тренінгу для тренерів "Викладання та розробка навчальних кейсів для вивчення державної політики". 

Читайте також: Держкомтелерадіо стане бенефіціаром проекту розвитку суспільного мовника

"Першим завданням кейсу був аналіз усіх стейкхолдерів, їхніх інтересів, ролі та впливу на процес трансформації. Іншою важливою концепцією, якій ми приділили окрему увагу, була модель лідерства. Навчальний кейс передбачає вивчення певних інструментів або концепцій. У нашому випадку він показує дилему, яка була в квітні 2014 року щодо майбутнього Суспільного в Україні. І нами також були описані можливі виклики", - розповіла одна з авторів кейсу Софія Опацька.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-