Держзрада Януковича: суд у Києві продовжить розгляд справи

Держзрада Януковича: суд у Києві продовжить розгляд справи

Укрінформ
Оболонський райсуд столиці сьогодні о 10.00 продовжить розгляд по суті справи за обвинуваченням В. Януковича у державній зраді.

Про це в Фейсбуці нагадала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Нагадую, що для ЗМІ в приміщенні Київської місцевої прокуратури № 5 (прокуратура Оболонського району м. Києва) за адресою: вул. Малиновського, 10 працює прeс-цeнтр, у якому транслюватиметься хід судового засідання. Також вказане судове засідання транслюватиметься на офіційному каналі YouTube Генеральної прокуратури України", - написала вона.

По закінченню судового засідання відбудеться брифінг представника сторони обвинувачення.

Як повідомлялося, 5 липня поточного року екс-президент Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому Україною судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Читайте також: Відставлений адвокат: державний захисник не може представляти інтереси Януковича

6 липня захист екс-президента Януковича подав заяву про вихід Януковича з процесу у справі про державну зраду.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві 7 липня призначив безкоштовного адвоката Віталія Мешечка обвинуваченому в державній зраді екс-президенту Віктору Януковичу.

Генпрокуратура у березні передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Януковича. Він звинувачується в Україні в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (мова йде про поплічника як одного з категорій співучасника злочину), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч. 1 ст. 111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-