Вступникам нагадали алгоритм дій при зарахуванні на бюджет

Вступникам нагадали алгоритм дій при зарахуванні на бюджет

Укрінформ
Інформація про рекомендацію щодо зарахування вступників до вишів для навчання за кошти держбюджету має бути оприлюднена на інформаційних стендах ВНЗ, а також на офіційних сайтах університетів.

Ті, хто подавав заяви в електронній формі, можуть отримати інформацію про рекомендації до зарахування в своїх електронних кабінетах, повідомляється на сайті громадянської мережі ОПОРА.

"Офіційним повідомленням про надання рекомендацій є оприлюднення списків на інформаційних стендах приймальних комісій. Разом з тим ВНЗ зобов’язані дублювати таку інформацію на офіційному веб-сайті. Також інформацію про надання рекомендацій вступники повинні бачити в електронних кабінетах (лише щодо тих заяв, які були подані через електронні кабінети. Заяви, які були подані у паперовому форматі, не відображаються у кабінеті вступника). Статус заяви повинен змінитися на "Рекомендовано до зарахування". Ця інформація також буде відображена в інформаційній системі "Конкурс", однак варто врахувати, що оновлення цього сайту відбувається один раз на добу, тому певна інформація може буде неактуальною", - йдеться у публікації.

Зазначається, що ВНЗ не зобов'язані повідомляти вступникові про надану рекомендацію (телефонувати, надсилати  смс-повідомлення/e-mail), однак можуть робити це з власної ініціативи. Тому абітурієнтам рекомендують самостійно перевірити наявність рекомендацій до зарахування в електронному кабінеті та на сайтах ВНЗ.

Читайте також: Дочекалися: на бюджет зараховують майже 61 тисячу вступників - МОН

Вступники, які отримали рекомендації до зарахування на навчання за кошти державного бюджету, повинні виконати вимоги до зарахування до 12:00 5 серпня - особисто подати оригінали документа про освітній рівень та додатка до нього, сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання та інші документи, які надають вступнику переваги (наприклад, довідка про реєстрацію в сільській місцевості) до приймальної (відбіркової) комісії ВНЗ. Ті вступники, які подавали заяви в електронній формі, зобов’язані підписати власну заяву, роздруковану приймальною комісією.

Якщо вступник, який рекомендований до зарахування на навчання за кошти державного бюджету, не подасть вчасно оригінали документів, його рекомендація буде анульованою. Така особа втрачає право на зарахування на навчання за державним замовленням у поточному році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-