У Черкасах звільнили суддю, який арештовував майданівців

У Черкасах звільнили суддю, який арештовував майданівців

Укрінформ
Вища рада правосуддя (ВРП) звільнила Валерія Чепурного з посади судді Соснівського районного суду міста Черкаси. Суддя звільнений за дисциплінарну провину.

Про це повідомляє Судово-юридична газета.

«Згідно з рішенням Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 17 березня 2017 року № 528 / 1дп / 15-17 суддю Соснівського районного суду міста Черкаси Чепурного Валерія Петровича притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади», - йдеться у повідомленні.

Так, справа була відкрита за заявами коаліції молодіжних громадських організацій Черкаської області «Молода Черкащина» від 25 листопада 2014 року і заступника прокурора Черкаської області від 12 грудня 2014 року.

У заявах зазначалося, що суддя затримував учасників масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року до дня набуття чинності Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» у зв’язку з їх участю в таких заходах.

Читайте також: Розстріл Майдану: суд продовжив розгляд справи екс-беркутівців

За результатами розгляду дисциплінарної справи Перша Дисциплінарна палата ВСП дійшла висновку, що суддя не встановив наявності доказів на підтвердження ризиків, на які посилався слідчий, для застосування до підозрюваних осіб виняткової міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зазначені дії судді Чепурного свідчать про його недбале ставлення до виконання обов’язків судді.

Вища рада правосуддя на засіданні 1 серпня 2017 року погодилася з правовою позицією Першої Дисциплінарної палати і звільнила Чепурного з посади судді Соснівського районного суду міста Черкаси на підставі п. 3 ч. 6 ст. 126 Конституції України (за вчинення серйозної дисциплінарної провини).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-