Справу про вбивство прокурором свого батька передали до суду

Справу про вбивство прокурором свого батька передали до суду

Укрінформ
Розслідування вбивства двох осіб - батька та його дружини, яке вчинив на Рівненщині працівник прокуратури Тернопільської області, завершено.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної прокуратури.

«Прокуратура Рівненської області забезпечила об’єктивне розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно працівника прокуратури Тернопільської області, який вчинив умисне вбивство двох осіб. На підставі зібраних слідчим та процесуальним прокурором доказів чоловік обгрунтовано обвинувачується у тому, що 1 квітня цього року вчинив із застосуванням вогнепальної зброї умисне вбивство свого батька – пенсіонера органів внутрішніх справ та його дружини. Подія мала місце у приватному будинку в м.Дубно Рівненської області, де зловмисник здійснив не менше 6 пострілів в різні частини тіла потерпілих. Обоє від одержаних вогнепальних поранень померли: 43-річна жінка – на місці події, 55-річний батько – згодом у лікарні», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що судом щодо обвинуваченого застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту та за клопотанням прокуратури Рівненської області відсторонено від займаної посади.

Читайте також: Прокурора, якого підозрюють у вбивстві мачухи, відправили під домашній арешт

У зв’язку з тим, що санкція інкримінованої статті КК передбачає покарання у виді позбавлення волі довічно, процесуальним прокурором роз’яснено обвинуваченому право на розгляд обвинувального акту стосовно нього судом присяжних.

Обвинувальний акт скеровано до Дубенського міськрайонного суду Рівненської області.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня в місті Дубно Рівненської області застрелили адвоката - 43-річну Віту Шаблій та поранили її чоловіка, 55-річного В'ячеслава Чайку, який кілька днів у 2014 році очолював УМВС в Рівненській області та подавав свою кандидатуру на посаду глави Нацполіції. Чайка згодом помер у лікарні.

Син загиблого від першого шлюбу - 29-річний Ігор Чайка, прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Тернопільської області, сам здався правоохоронним органам через кілька днів після нападу. Свої дії підозрюваний пояснив самозахистом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-