Поліція передасть у МЗС рапорт на пʼяного російського дипломата

Поліція передасть у МЗС рапорт на пʼяного російського дипломата

Укрінформ
Поліція передасть у Міністерство закордонних справ України рапорт щодо затримання на Київщині працівника російського консульства, представника прикордонної служби ФСБ РФ Руслана Требунського у стані алкогольного сп'яніння.

Про це у ефірі телеканалу «112 Україна» заявив речник Національної поліції Ярослав Тракало, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час спілкування інспектори патрульної поліції помітили явні ознаки у водія алкогольного сп'яніння, а саме запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння шкіри обличчя, тремтіння пальців рук. Після чого йому було запропоновано в установленому законом порядку пройти тест на стан алкогольного сп'яніння. Втім водій в присутності свідка відмовився від проходження тесту на алкоголь, також відмовився пред'явити водійське посвідчення. Після чого він закрився в транспортному засобі, викликавши на місце події співробітника російської дипмісії", - розповів Тракало.

Він зазначив, що затриманий - працівник російського консульства, представник прикордонної служби ФСБ РФ Руслан Требунський.

Читайте також: Під Києвом поліція зупинила авто з дипномерами РФ за підозрою, що водій п’яний

«Оскільки ця людина має (дипломатичний - ред.) імунітет, згідно з міжнародно-правовими нормами інспектори поліції не могли вилучити автомобіль, як і посвідчення водія, і адмінматеріали не складалися. Утім, інспекторами був написаний відповідний рапорт про цю подію. Цей рапорт буде переданий до МЗС, яке по дипломатичних каналах поінформує російську сторону про цей інцидент», - сказав Тракало.

Як повідомлялося, у ніч проти понеділка у районі Бортничів поблизу Києва поліція зупинила авто з російськими дипломатичними номерами, водій якого перебував у стані алкогольного сп'яніння. Ним виявився працівник російського консульства, представник прикордонної служби ФСБ РФ Руслан Требунський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-