Звільнену з полону “ЛНР” Сурженко обстежать у лікарні ДУС

Звільнену з полону “ЛНР” Сурженко обстежать у лікарні ДУС

Укрінформ
Звільнена з полону бойовиків “ЛНР” Людмила Сурженко пройде за дорученням Президента обстеження в лікарні Державного управління справами

Про це у Facebook представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

“За дорученням Президента Людмила Сурженко, з якою зараз працюють лікарі і психологи Луганщини, з наступного тижня (з понеділка — ред.) пройде обстеження в відомчій лікарні на Верхній, де проходили реабілітацію інші звільнені”, - написала Геращенко.

При цьому вона підкреслила, що Сурженко 4 дні катували.

“Від пані Людмили вимагали надати код від мобільного телефону і зізнатися в "шпигунстві" і "диверсіях". Її катували 4 дні, а потім ще 2 тижні незаконно утримували, аби зійшли сліди побоїв і катувань”, - написала вона.

Читайте також: Україна піде зі справою Сурженко до міжнародних судів - Гройсман

Геращенко закликала міжнародну спільноту до більш жорсткої позиції з метою звільнення інших заручників.

“Дуже тривожить, що зростає кількість цивільних заручників - Козловський, Асєєв, всі були затримані виключно за проукраїнську позицію. Дуже потрібна допомога міжнародної спільноти і більш жорстка позиція світу для звільнення всіх цивільних і військових, незаконно утримуваних українців”, - підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня у Луганську під час перетину лінії розмежування в районі КПВВ "Станиця Луганська" на блокпосту бойовиків "ЛНР" представниками т.зв. "МДБ ЛНР" була затримана український блогер, луганчанка Сурженко Людмила (псевдонім у соцмережах Людмила Ясная). Приводом для затримання стало невиконання Сурженко команд бойовиків (вона є інвалідом слуху з дитинства, користується слуховим апаратом, на якому на той час вийшли з ладу акумулятори).

29 липня Сурженко було відпущено на волю, їй самостійно вдалось перетнути КПВВ "Станиця Луганська" у важкому психологічному стані, після чого їй надано необхідну медичну допомогу.

Підготовлені звернення до міжнародних організацій та судових інстанцій з приводу порушення прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-